Klantcase: Stolp

Stolp international kwam bij ons terecht toen ze op zoek waren naar een oplossing voor hun uitdaging. Benieuwd naar onze oplossing? Lees dan snel verder.

Casestudy Stolp: ‘Wij zijn blij dat we met Axtra in zee zijn gegaan’

Axtra helpt veel bedrijven die actief zijn in de voedingsmiddelen, een diverse en interessante branche. Stolp International kwam bij ons terecht toen ze op zoek waren naar een oplossing voor hun probleem. Benieuwd naar de uitdaging van Stolp International en onze oplossing daarvoor? Lees dan snel verder.

Voedingsmiddelen vanuit iedere windstreek

Stolp International importeert en distribueert voedingsmiddelen uit elke windstreek. Denk aan gedroogde zuidvruchten, noten, zaden en pitten, gember, blikvruchten en kokos. Doordat Stolp International rechtstreeks bij de bron inkoopt zijn ze verzekerd van de hoogste kwaliteit. Waar Stolp International het meest trots op is? Hun uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding natuurlijk!

Hygiëne en veiligheid

Omdat Stolp International dagelijks met voedingsmiddelen werkt is hygiëne een belangrijk onderdeel van hun bedrijfsvoering. Vanwege deze hygiëne moeten de houten pallets van bepaalde goederen worden vervangen door kunststof pallets. Daarnaast moeten ook regelmatig beschadigde ladingen vervangen worden. Dit alles moet natuurlijk op een veilige en efficiënte manier gebeuren. Stolp International kwam bij Axtra voor een oplossing voor dit probleem.

De Axtra Spinturner palletwisselaar

“Via internet kwamen we al snel bij Axtra terecht. Op hun website vonden we de Spinturner, een stationaire palletwisselaar; dit leek een perfecte oplossing voor ons probleem!” vertelt Henk-Wim Knoppersen van Stolp International. De palletwisselaar die Stolp International op onze website vond, is een all-in apparaat waarmee pallets of goederen gewisseld kunnen worden. Door de goederen er in te plaatsen met een heftruck of elektrische handpalletwagen kunnen ze 180° gedraaid worden; vervolgens kunnen de pallets of goederen gemakkelijk worden gewisseld. “We namen contact met ze op, Axtra heeft ons vervolgens uitgebreid geadviseerd over onze probleem en de mogelijke oplossing.”

Try before you buy

“Voordat we de investering in de palletwisselaar deden, heeft Axtra voor ons getest of dit apparaat geschikt was voor onze toepassing. We hebben hiervoor verschillende voedingsmiddelen toegestuurd.” vertelt Henk-Wim Knoppersen. “Dit gaf ons een vertrouwd gevoel, het is fijn dat Axtra de mogelijkheid biedt om dit te doen.” Tijdens deze testfase kwamen we tot de conclusie dat de palletwisselaar een instelbaar drukventiel nodig had, omdat niet alle voedingsmiddelen gelijk zijn. Elke soort voedingsmiddel heeft een eigen hydraulische werkdruk nodig. De uiteindelijke oplossing voor de uitdaging van Stolp International was dus een bestaand apparaat met een stukje maatwerk.

Korte lijnen en goede service

“Axtra is een betrouwbare partner. De lijnen zijn kort, de service is goed en snel. Wij zijn blij dat we met Axtra in zee zijn gegaan. Ook onze collega’s op de werkvloer zijn zeer tevreden, ze vinden het apparaat perfect werken!” vertelt Henk-Wim Knoppersen.

Ook een maatwerk oplossing nodig?

Heb jij ook een (logistiek) probleem waar je een maatwerkoplossing voor nodig hebt? Axtra gaat graag met je in gesprek. We denken met je mee en testen de mogelijke oplossing uitvoerig, zodat je zeker weet dat deze helemaal bij je past.

Contact opnemen